Dragii mei prieteni va rog sa imi permiteti luxul de a fi putin subiectiv astazi si de a vorbi "in culori calde" despre cineva iubit sufletului meu.

Ne-am obişnuit să luăm din muzica şi poezia sa şi balsam, şi venin, şi suferinţă, şi aer, şi energie, fără să ni se ceară vreodată ceva înapoi.

Uneori spiritul său ne cotrobăie prin suflete ca şi cînd ar fi la el acasă, alteori muzica lui ne pătrunde pînă-n măduva spinării, deseori poezia lui se amestecă dimpreună cu sîngele nostru, otrăvindu-l sau, dimpotrivă, oxigenîndu-l, iar dintotdeauna ne bîntuie visele şi iubirile aidoma amantului sau amantei aşteptat/e de o viaţă şi venind niciodată …

Ne-am abandonat fiecare in cantecele sale.

Distins ca un aristocrat căruia eleganţa îi e la fel de naturală ca respiraţia. Relaxat ca un sihastru care are acces la înţelesurile lumii. Umil ca un vagabond, care, strângându-şi pălăria la piept, nu îndrăzneşte să ceară. L. Co. n-are nevoie să ceara, el primeste daruind.

Vorbeste despre moarte, iubire si ce inseamna a-ti asuma riscurile, marturisind, senin, ca a invatat sa accepte binele din viata, pentru motivul simplu ca trebuie sa fii recunoscator pentru ceea ce ai.

Candva spunea zambind ca : "este dificil sa-l inveti pe un caine trucuri noi". Pentru ca exista lucruri in viata pe care nimeni nu le poate controla, cum este "un soi de noroc" pe care il ai sau nu, reteta de a fi impacat cu tine insuti este sa eviti nemultumirea ...

si ca:

"Nu stii nicioadata cu adevarat daca vei fi capabil sa devii persoana care vrei sa fii", pentru ca excelenta depinde de atatea conjucturi si "mistere conectate", incat nu poti sa fii artizanul deplin al propriei vieti.

Va rog sa imi permiteti sa ma retrag discret si sa las muzica si versul sa vorbeasca.

Ps.
Va recomand nu doar sa il ascultati, ci sa il si cititi pe Mister L. Co in versuri (The Spice Box of Earth - Cutia cu mirodenii a planetei, Flowers For Hitler - Flori pentru Hitler), sau in proza (The Favorite Game - Jocul favorit, Polirom, 2003, Beautiful Losers - Frumoşii învinşi, Polirom, 2004), dupa cum va place.












1 comentarii:

oooo da...se merita 250 de ron...e posibil sa fie unica ta sansa sa il vezi :)

Trimiteți un comentariu

Spune-ti si tu parerea

Despre mine

Fotografia mea
Draga prietene hai sa povestim despre "viata in culori deschise" ... sa impartasim emotii pozitive si idei creative ...sa invatam sa "dam mai departe", pentru ca "dincolo de un anumit punct, putem evolua doar impreuna".

Vizitatori


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones