Ce trebuie sa faci pentru ca armonia sa apara in cuplul tau? Cum te relaxezi? Cum reusesti sa nu-l enervezi, pe partenerul tau? In ce fel poti valorifca mai bine timpul in cuplul tau?





Prieten drag iata cateva intrebari la care te invit sa reflectezi o clipa.

Rabdarea este totul intr/un cuplu mai ales cand unul dintre parteneri este vulcanic.

1. Gaseste in casa, un loc doar al tau in care sa te regasesti. Daca nu ai casa cu curte iti sugerez sa reamenajezi balconul pune o canapea de rachita cu fata catre geam iar in spate pune cateva flori. Cand cauti raspunsuri sau vrei doar sa te calmezi, ai un loc in care poti sta linistit cateva ceasuri.

2. Inainte sa/ti pierzi rabdarea gandeste/te ce varsta are cel ce te enerveaza, ce pregatire are, ce motivatie are si nu in ultimul rand ce castigi tu daca ridici tonul. Dupa ce ai raspuns sumar la intrebarile de mai sus, este strict alegerea ta sa iti pierzi sau nu rabdarea. Aici nu este ca la virginitate, odata si gata, aici de fiecare data subiectul gaseste argumente care sa/l fovorizeze in decizie si prezentare. In majoritate cei ce isi pierd rabdarea au de fiecare data si scuzele pregatite.

3. Trage aer in piept, consecutiv de 8 ori la rand, profund, relaxandu/ti fiecare muschi. Priveste linia imaginara a orizontului incercand sa vezi ce nu vede nimeni. Poate parea slab "pontul" doar ca specialistii au observat ca daca muschii oculari sunt incordati adrenalina nu mai ajunge in cantitati atat de mari in creier iar subiectul nu isi mai pierde atat de usor rabdarea.

4. Mananca dimineata la masa, langa alimentele obisnuite si o bucatica mica, maxim 0,5 cm, dintr/un baton de vanilie. La inceput o sa ti se para amarui sau gretos, in functie de persoana si gusturi dar dupa o perioada, vei observa ca a inceput sa/ti functioneze altfel creierul.

5. Seara, inainte de somn, citeste pasajul deosebit din cartea ta preferata.

6. Planteaza flori (chiar si pe balcon merge).

7. Fa cateva exercitii ca sa te dezmortesti dimineata sa/ti rearanjezi energia in corp.

8. Asculta o muzica relaxanta (valurile marii de exemplu) si vei trece mai usor peste zi.

E stupid sa asculti din 10 parti, opinii diferite, incercand sa le aplici pe toate simultan, e stupid sa/ti parasesti partenera pentru ca nu face un anumit lucru , in loc sa-i comunici ceea ce iti doresti.

Prieten drag, este important, functionarea cuplului tau sa fie realizata in parametrii optimi. Impreuna, in timp, vedem cum poti dezvolta relatia si mai bine.

Sa luam lucrurile asa cum sunt si sa constatam daca ne multumesc sau nu. In cazul in care sunt intrebari, formulate pe baza unei nelamuriri, ele nu se pun, ci se asteapta raspunsurile in timp de la partener.

Reguli ce trebuie luate in considerare:

1. Nu te uita niciodata la un model precedent, partenerului actual, fiindca risti sa cazi in propria ta capcana, influentata de comparatii.
Si tu ai fost “altul/alta” cu un alt model - partener.

2. Nu spune nimeni sa nu te folosesti de experienta acumulata in vechile relatii, dar ai grija cum o aplici si mai ales cand o aplici.

3. Nu spune, in nici o situatie, chiar si in cea limita, definita de incarcatura nervoasa, ca modelul actual, de partener intim, seamana cu modelul anterior.
Vor exista in timp, repercursiuni simtite si reinterpretate de tine, cu privire la atitudinea partenerului actual, ce nu ar fi fost necesare si nici posibile, daca taceai cand trebuia.
Modelele partenerilor sunt unice, nu exista doi parteneri la fel, exista, in schimb, posibilitatea sa detina lucruri similare (dar nu total similare).

Gandeste-te bine inainte sa te apuci sa afirmi si chiar sa faci ceva ce ar putea leza sensibilitatea si mandria partenerului.

4. Categoric, este simplu sa spui ‘eu imi vad de viata mea si tu sa iti vezi de a ta”, oricand aceste cuvinte, pot exprima o decizie pusa in aplicare. Nu o face!

5. Cel mai greu, intr-o relatie este sprijinul pe care cei doi parteneri si-l ofera.
In cazul in care doar unul dintre parteneri sprijina relatia, celalat trebuie sa fie adus in aceiasi zona de interes. Cum? Prin adoptarea atitudinii corespunzatoare momentului, in care jumatatea de cuplu traieste, evident si prin comunicare.

6. Fara sa ai impresia gresita ca faci totul singur pentru cuplu, sprijina-ti partenerul de viata, intelegandu-i atitudinea ca mai apoi sa poti sa-i comunici, cele mai bune solutii.

7. Sexualitatea are un rol bine definit intr-o relatie de cuplu.
In cazul in care, simti ca partenerul actual nu se mai ridica la standardele transmise la inceputul relatiei, avand o atitudine delasatoare fata de ideea de cuplu, propune-i un dialog civilizat in care sa-ti expui nelamuririle si nemultumirile. In acesta etapa a comunicarii propune si solutii cu darul de a revigora relatia voastra.

Cand vine vorba de armonia in viata de cuplu imi vin in minte aceste cuvinte "stai alaturi de mine" (Stand By Me):

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti si tu parerea

Despre mine

Fotografia mea
Draga prietene hai sa povestim despre "viata in culori deschise" ... sa impartasim emotii pozitive si idei creative ...sa invatam sa "dam mai departe", pentru ca "dincolo de un anumit punct, putem evolua doar impreuna".

Vizitatori


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones